Toepassingen

Sanitaire wanden & kastsystemen

Voor het creëren van kleedruimtes, toiletunits en doucheruimtes in sport-en fitnesscentra, zwembaden, scholen,hotels en bureelgebouwen, zijn er diverse mogelijkheden voor sanitaire cabines. Door de ruime opstellingsvarianten en vele kleuren, kan voor iedere situatie een aparte oplossing worden geboden. Eventueel kunnen de cabines worden opgehangen aan een profiel,dat tussen 2 muren is geplaatst. Voor het veilig, hygiënisch opbergen van werkkledij en persoonlijke zaken ,zijn verschillende uitvoeringsmodellen van opbergkasten beschikbaar. Voor GMP- en voedingsomgevingen zijn er types met schuin aflopend dak, en de mogelijkheid voor aansluiting op een ventilatiesysteem.

Binnenwandbekleding

De massieve HPL-wandbekledingen worden voornamelijk gebruikt in hospitalen (operatiekwartieren), zorgcentra, GMP-omgevingen ( cleanrooms en omkleedruimtes) en grootkeukens. De materialen zijn antibacterieel behandeld, en dit gedurende de totale levensduur van het product.

Buitenwandbekleding

Voor gevelbekledingen worden weersbestendige materialen (Trespa®, Meteon) ingezet, eventueel gecombineerd in kleur of zelfs met andere materialen. Buiten de design ,dragen de panelen bij tot energie-efficientie en vochtwering. Vermits het vuil slecht hecht op het poriënvrije oppervlak, zijn de panelen glad en gemakkelijk reinigbaar.

Meubelen voor winkels, laboratoria en keukens

Gezien het hoge soortelijk gewicht van massieve HPL, is de slagvastheid en stabiliteit zeer groot. Eventueel kan hierdoor ook met beperktere diktes worden gewerkt, in vergelijking met andere houtproducten. Dit maakt een veel strakkere  ''look'' mogelijk (kassa's, keukens). Door de hoge weerstand voor chemische substanties en hoge temperaturen,wordt HPL gebruikt voor laboratoriameubilair en -werkbladen (Trespa®, Toplab)

Plaatwerk op maat

Met ons modern machinepark kunnen we onze hoogwaardige volkernmaterialen verwerken naar de behoeften van elke klant. Van het simpel verzagen van platen, tot het uitwerken van ingewikkeld maatwerk… Ons ervaren en creatief team behandelt elke aanvraag met evenveel plezier!